• 1403/07/12 - 20:37
  • تعداد بازدید : 65
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

در سال جاری ۱۴۰۳صورت گرفت: صادرات ۲۲۱ تن مرغ و آلایش مرغ از استان ایلام به کشور عراق

بخش اول مصاحبه مدیر کل دامپزشکی استان ایلام با خبرگزاری فارس مدیرکل دامپزشکی ایلام گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۷۵ تن مرغ و ۴۶ تن آلایش مرغ تولید استان ایلام به کشور عراق صادر شده است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان ایلام به نقل از خبرگزاری فارس ، دکتر یونس احمدی مدیرکل دامپزشکی استان ایلام، صبح پنج‌شنبه ۱۲ مهرماه در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در ایلام گفت: 
دامپزشکی بخشی از ساختار نظام اداری کشور است که در ۲ حوزه مهم و کلیدی اقتصاد دام و بهداشت دام و بیماری‌های مشترک انسان و دام فعالیت دارد.
 
 وی افزود: صنعت اول کشور و استان دامپروری و مسئول کنترل‌های فنی، بهداشتی دامپروری کشور دامپزشکی است و کنترل بیماری‌های دامی، تنظیم خوراک دام، بهداشت خوراک دام، قرنطینه و نقل‌وانتقال دام، واردات و صادرات مواد غذایی حوزه مواد خام دامی به‌عنوان یک ساختار فنی بر عهده دامپزشکی است.
 
مدیرکل دامپزشکی استان ادامه داد: گردش مالی سالیانه حوزه دامپروری استان ۵۰ همت (هزار میلیارد تومان) است و تقریباً ۶۰-۵۰ درصد مردم استان ایلام در این زمینه اشتغال دارند.
 
دکتر احمدی با اشاره به اینکه صنعت دامپروری در مدیریت استان در اولویت قرار ندارد، خاطرنشان کرد: در این زمینه باید صنعت دام استان و شناخت شرایط و ویژگی‌ها و مواد اولیه آن مورد توجه قرار گیرد و فرایندهای توسعه صنایع تبدیلی این اقتصاد در استان انجام شود.
 
 وی تصریح کرد: صنایع خوراک دام، بسته‌بندی، کشتارگاه، صنایع جانبی صادرات از جمله سردخانه‌ها، لازمه صنعت دامپروری موفق است. 
 
مدیرکل دامپزشکی استان یادآور شد: در استان ایلام تنها ۱۰ درصد عایدات دام که آن‌هم فقط گوشت و به‌صورت خام است، مورد استفاده قرار می‌گیرد که خام‌فروشی در عرصه تولیدات دامی به ضرر استان است و باید تلاش شود این صنعت و سرمایه با استفاده از صنایع تبدیلی به یک صنعت اشتغال‌زا و پول‌ساز تبدیل شود.
 
وی اضافه کرد: بعضی از صنایع غیربومی در استان به کار گرفته می‌شود که به دلایل مختلف از جمله نداشتن نیروی ماهر آن صنعت تعطیل می‌شود و پس از مدتی آن مکان به یک جایگاهی برای دامپروری تبدیل می‌شود. 
 
دکتر احمدی با اشاره به بهداشت دام بیان کرد: در حوزه کنترل بیماری‌های دام جزو استان‌های موفق بوده‌ایم و تقریباً هیچ مشکل اپیدمی خاصی در بیماری‌های دامی در استان وجود ندارد ولی در کنترل بیماری‌های مشترک انسان و دام متأسفانه یک استان ناموفق هستیم زیرا رنج بیماری‌های مشترک انسان و دام در استان بالا است، از جمله بیماری مهم استان در حال حاضر بروسلوز (تب مالت) است.
 
 وی متذکر شد: ۱۴ میلیون نوبت/سر در سال واکسیناسیون انجام می‌شود و هر سال این طرح انجام می‌شود، ضمن این‌که در سال گذشته در کل استان هم حدود ۵۰ تن فرآورده‌های خام دامی فاسد ضبط شده است.
 
  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 327683
کلمات کلیدی
admin ادمین پورتال ایلام

admin ادمین پورتال ایلام

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه