معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان ایلام خبر داد؛ آغاز فعالیت ۲۹ اکیپ دامپزشکی همزمان با ایام اربعین در استان ایلام
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان ایلام از آغاز فعالیت ۲۹ اکیپ دامپزشکی همزمان با ایام اربعین در استان ایلام خبر داد و گفت: دامپزشکی با تمامی توان در راستای سلامت مردم گام برخواهد داشت.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان ایلام، دکتر الهام جم زاده اظهار کرد: با نزدیک شدن به ایام اربعین حسینی و افزایش تردد زوار امام حسین (ع) در شهرستانهای استان و پایانه مرزی مهران، به منظور افزایش و تشدید نظارت های بهداشتی، ۱۵ اکیپ ثابت و۱۴ اکیپ سیار از روز جمعه ۲۷ مردادماه مصادف با اول ماه صفر کار خود را شروع کرده اند.
وی تصریح کرد: این طرح نظارتی حسب دستور مدیرکل محترم دامپزشکی استان جهت اقدامات ویژه طرح تشدید نظارت بهداشتی ویژه اربعین به منظور نظارت بیشتر و فشرده از مواکب و رستورانهای سرراهی و مراکز طبخ غذا برای زائرین و … راه اندازی شده است.
دکتر جم زاده عنوان کرد: از اهداف مهم این طرح، نظارت به منظور جلوگیری از شیوع بیماریهای مشترک بین انسان و دام بویژه با توجه به گرمی هوا جلوگیری از بروز بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو است.
وی گفت: کشتار دامهای آلوده و در شرایط غیر بهداشتی و بدون نظارت دامپزشکی احتمال شیوع بیماریهای تب کریمه کنگو، تب مالت و سیاه زخم را افزایش میدهد.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان ایلام اضافه کرد: رعایت توصیههای بهداشتی دامپزشکی در موکبهای اربعین تأثیر زیادی در جلوگیری از انتقال بیماریهای مشترک دارد، کشتار خارج از نظارتهای بهداشتی دامپزشکی موجب به خطر افتادن جان شهروندان و زوار میشود.
وی گفت: ذبح دام در منازل و معابر به هیچ عنوان توصیه نمیشود، چرا که این اقدام میتواند منجر به آلودگی محیط و افزایش شیوع بیماریهای مشترک بین انسان و دام و بویژه با توجه گرم شدن هوا سبب شیوع تب خونریزی دهنده کریمه کنگو شود.
دکتر جم زاده بیان کرد: تاکید بر این است هم استانی های عزیز و کلیهی مواکب، گوشت نذری خود را از کشتارگاههای دام و یا مراکز موقت کشتار که تحت نظر و بازرسی دامپزشکی هستند تهیه کنند.
وی افزود: همچنین مردم عزیزمان دقت کنند که گوشت نذری قبل از مصرف جهت اطمینان کامل از سلامت آن، حتماً به مدت ۲۴ ساعت برای پیشگیری از بیماریهای مشترک از جمله تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در دمای یخچال نگهداری شود و دل و جگر و قلوه بایستی ۴۸ ساعت قبل از مصرف در یخچال نگهداری شود.
نظر دهید