مدير كل دامپزشكي استان ايلام تشريح كرد:
توصیه های لازم جهت پیشگیری از بیماری كریمه كنگو

به گزارش روابط عمومی اداره كل دامپزشكی استان ایلام، دكتر پیرانی مدیرکل دامپزشکی استان در خصوص این بیماری اظهار کرد: تب خونریزی دهنده ویروسی کریمه کنگو یک بیماری تب دار حاد و خونریزی دهنده مشترک بین انسان و حیوان است که توسط کنه منتقل میشود.
وی افزود: تب کریمه کنگو در دام علائم خاصی ندارد، اما در صورت انتقال به انسان خطرساز است و جزء بیماریهای مشترک انسان و دام محسوب میشود.
مدیرکل دامپزشکی استان گفت: در واقع دام مخزن این بیماری است و در صورت گزش توسط کنه آلوده، ویروس این بیماری به مدت ۷ تا ۱۰ روز در بدن دام بدون بروز هیچ علامتی باقی میماند و پس از این مدت به واسطه سیستم ایمنی بدن دام از بین میرود.
وی تاکید کرد: با شروع فصل گرما و فعالیت کنه ها، شهروندان از مصرف جگر خام دام یا نیم پخته خودداری کنند.
وی تاکید کرد: شهروندان برای اطمینان از سالم بودن گوشت تازه خریداری شده، آن را بعد از ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد یخچال مصرف کنند.
وی همچنین از شهروندان خواست تا فرآوردههای خام دامی مورد نیاز خود را از مراکز معتبر و تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در مراکز، مراتب را با سامانه پاسخگویی سراسری دامپزشکی به شماره ۱۵۱۲ در میان گذارند.
دكتر پیرانی یادآور شد: بیماری ویروسی تب کریمه کنگو دارای مشخصه ظاهری در گوشت و دام نیست و تنها راه اطمینان از مصرف گوشت، استفاده آن بعد از ۲۴ ساعت نگهداری در یخچال و سپس پوشیدن دستکش برای قطعه قطعه كردن آن است.
وی افزود: حفاظت در برابر گزش کنه به خصوص در کودکان و در هنگام تماس با دام که با دست بدون حفاظ اقدام به جدا کردن کنه و حتی له کردن آن می کنند، بسیار مهم است ، به علاوه باید به دامداران آموزش داده شود در هنگام تماس با دام از لباس پوشیده و مخصوص با رنگ روشن استفاده کنند و بعد از خروج از محل نگهداری دام ها، لباس های خود را تعویض نمایند.
نظر دهید