توصیه های بهداشتی مدیرکل دامپزشکی درخصوص ذبح دام درروزعیدسعیدقربان
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان ایلام،دکتر احمدی مدیرکل دامپزشکی گفت: هدف اداره کل دامپزشکی استان حفظ وارتقاء سلامت مردم است/ خانوادهها در ایام عید سعید قربان و قربانی کردن دام به توصیههای بهداشتی عنایت لازم داشته باشند
وی افزود: در روز عیدقربان اکیپ های ثابت و سیار دامپزشکی به تعادا 35 مورد مستقر در ادارات دامپزشکی ، کشتارگاه ها، میادین دام و سطح شهر آماده بازرسی بهداشتی قبل، حین و بعد از کشتار دامهای قربانی می باشند.
دکتر احمدی ادامه داد: بیماری خطرناک تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در دام علائم خاصی ندارد. از جداسازی و له کردن کنه های موجود روی بدن دام خودداری نمائید چون تهدید جدی برای سلامت مردم است. توصیه می شود ذبح دام قربانی در کشتارگاه ها و اماکن مجاز تحت نظارت دامپزشکی صورت پذیرد.
مدیرکل دامپزشکی استان تصریح کرد: هنگام خرد کردن گوشت و آلایش خوراکی از دستکش استفاده شود همچنین اندام ها و ضایعات غیرقابل مصرف را در اختیار حیوانات خانگی و موذی قرار نگیرد.
وی اضافه کرد: گوشت قربانی حتما بصورت 24 ساعت و آلایش خوراکی (جگر ، قلوه) حداقل به مدت 48 ساعت در یخچال نگهداری شود.
احمدی یادآور شد: اجزای حرام حیوان حلال گوشت: غدد لنفاوی (خوش گوشت)، حدقه چشم، نخاع، فرج ، کیسه صفرا ، مثانه ، نخودی مغز«، رحم ، آلت تناسلی نر ، زردپی گردنی ، دنبلان ، خون جاری ، مدفوع - کیسه پوستی میان دو سم و طحال می باشد همچنین جهت جلوگیری از آلودگی لاشه، از برش دادن کیست و آبسه موجود بر روی لاشه جداً خودداری نمایید.
وی در پایان خاطرنشان کرد: مردم در صورت مشاهده هر گونه موارد تخلف و بهداشتی از طریق سامانه 1512 روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان ایلام گزارشات خود را ارسال تا کارشناسان سازمان به موارد رسیدگی کنند
نظر دهید