• 1402/10/18 - 09:38
  • تعداد بازدید : 100
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

«همه چیز در مورد تب کریمه کنگو و راهکارهای کنترل بیماری»؛دکتر الهام جم زاده معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان ایلام

 
تب کریمه کنگو که با نام تب خونریزی دهنده کریمه کنگو نامیده شده است، یک بیماری عفونی ویروسی حاد تب‌دار است که عمدتا از طریق کنه منتقل می شود و علاوه بر کنه، تماس بدون استفاده از لوازم حفاظتی با لاشه ،خون و ترشحات دام مبتلا می تو‌اند موجب بروز بیماری در انسان شود و این بیماری فاقد هرگونه علائم بالینی است.لازم است همه اقشار مردم با توجه به گرم شدن هوا و شروع فصل تکثیر و فعالیت کنه‌ها، برخی بیماری‌ها از جمله تب خونریزی دهنده کنگو که معمولا با شروع فصل گرما احتمال ابتلایش افزایش می یابد، نسبت به رعایت نکات بهداشتی و پیشگیری هوشیار باشند.
کنترل این بیماری با رعایت اصول ساده بهداشتی به شرح ذیل می توان اقدام نمود.
 
۱- حذف کنه ناقل بیماری از طریق سمپاشی و حمام دادن دام‌ها و سمپاشی و ضدعفونی کرددن اماکن دامی
 
۲- خودداری از له کردن کنه با دست یا له کردن کنه بر روی بدن دام
 
۳- خودداری از تماس غشاهای مخاطی بدن با ترشحات و خون دام
 
۴- خودداری از کشتار دام در محل‌های غیرمجاز
 
۵- تهیه گوشت قرمز مورد نیاز از مراکز مجاز و تحت نظارت دامپزشکی
 
۶- نگهداری لاشه تازه دام به صورت کامل به مدت ۲۴ ساعت در یخچال
 
۷- روش‌های حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان (پوشیدن دستکش، لباس بلند، چکمه، ماسک و عینک)
 
۸- اجتناب از خوردن جگر خام و نیم پز و گوشت نیم پخته
 
۹- ویروس در برابر حرارت حساس است بنابراین پختن کامل گوشت باعث از بین رفتن ویروس می‌شود
 
۱۰- در صورت ایجاد هرگونه زخم یا جراحت جلدی در حین کشتار و با بروز علائم بیماری، سریعاً به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه شود.
 
شایان ذکر است کلیه ی دامداران عزیز جهت پیشگیری از بروز این بیماری بایستی سمپاشی دام و جایگاه آن را بویژه در هوای گرم که زمان فعالیت کنه است در اولویت کاری خود قرار دهند.
 
روابط عمومی دامپزشکی استان ایلام
  • گروه خبری : اخبار اسلایدر,آموزش و ترویج
  • کد خبر : 313289
کلمات کلیدی
admin ادمین پورتال ایلام

admin ادمین پورتال ایلام

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه