• 1399/07/22 - 09:19
  • تعداد بازدید : 522
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
سرپرست اداره كل دامپزشكي استان ايلام تشريح كرد:

عملکرد و خدمات دامپزشکی ایلام در نیم سال اول 99

به گزارش روابط عمومی اداره كل دامپزشكی استان ایلام، دكتر پورنجف سرپرست اداره كل دامپزشكی استان به تشریح عملكرد این اداره كل در 6 ماهه نخست سال جاری پرداخت.

دكتر پورنجف در این خصوص گفت: ارزش سرمایه دامی استان شامل دام ، تأسیسات و تجهیزات بیش از 3500 میلیارد تومان بوده و سالیانه بیش از 170 هزار تن انواع فرآورده های خام دامی به ارزش حدود 2500 میلیارد تومان در استان تولید می شود.

وی افزود: وظیفه دامپزشكی حفظ و حراست از این سرمایه دامی ، تأمین بهداشت دام و كنترل و پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دامی و مشترك بین انسان و دام و تأمین بهداشت فرآورده های خام دامی و نهایتاً تأمین سلامت و امنیت غذایی جامعه است.

سرپرست اداره كل دامپزشكی استان ایلام ادامه داد: برابر اعلام سازمان بهداشت جهانی (WHO) از میان 1709 عامل بیماریزا و عفونی برای انسان ، كه تاكنون شناخته شده اند ، 832 عامل بین انسان و دام مشترك بوده و از طریق دام بیمار یا مصرف فرآورده های آلوده به انسان منتقل می شوند . همچنین بیش از 90% آلودگیهای انگلی در انسان منشاء دامی داشته و بیش از 60 % بیماریهای نوپدید و بازپدید نیز مشترك بین انسان و دام بوده و از دام به انسان سرایت پیدا می كنند.

 وی با تاكید بر نقش واكسیناسیون در پیشگیری از بیماری های اظهار كرد: در استان سالیانه بین 6 تا 7 میلیون نوبت سردام بر علیه انواع بیماریهای دامی و بیماریهای مشترك بین انسان و دام به صورت رایگان واكسینه می شوند.

دكتر پورنجف افزود: ارزش ریالی نهاده های رایگان مصرفی در استان شامل واكسنها و فرآورده های بیولوژیك اختصاص یافته برای مایه كوبی و تستهای تشخیصی دام و طیور و آبزیان در طول یكسال گذشته بیش از 50 میلیارد ریال بوده است.

وی در خصوص حوزه عملكرد اداره كل دامپزشكی اضافه كرد: فعالیتهای دامپزشكی بسیار گسترده بوده و این اداره كل با تكیه بر شبكه گسترده واحدهای فنی و اداری در اقصی نقاط استان ( 20واحد فنی و اداری ) و بهره مندی از  نیروی متخصص و متبحر و امكانات و تجهیزات مدرن و روز دنیا و با دارا بودن یكی از پیشرفته ترین آزمایشگاههای سطح كشور ( كه فعالیتهای مربوط به تشخیص بیماریهای دام ، طیور و آبزیان و زنبور عسل و همچنین تشخیص آلودگیها و تقلبات خوراك دام ، انواع گوشت و شیر و آنالیز خوراك دام در آن انجام می شود ) و با اجرای برنامه های كنترلی ، پیشگیرانه ، مبارزه و پایش و مراقبت از بیماریهای دام طیور ، آبزیان و ... و انجام اقدامات بهداشتی و قرنطینه ای در خصوص دام و فرآورده های خام دامی و واكنش سریع در برابر اپیدمیهای بیماریهای دام ، طیور و آبزیان نقش بی بدیلی در حفظ و حراست از سرمایه دامی بیش از 25 هزار خانوار بهره بردار در سطح استان ، تأمین بهداشت دام و كنترل بیماریهای مشترك بین انسان و دام ، افزایش تولید محصولات دامی و تأمین امنیت غذایی آحاد جامعه و تثبیت اشتغال موجود در این بخش داشته است.

وی افزود: با توجه به اینكه در حوزه فنی کارهای مثبت و خوبی صورت گرفته، در زمینه اقدامات مالی و اداری نیز پیشرفت قابل توجهی داشته ایم.

دكتر پورنجف گفت: با عنایت به اینکه شیوع کرونا مشکلات عدیده ای را برای جامعه و استان ما ایجاد کرده است، گفت: تحریم های اقتصادی ظالمانه نیز بی تاثیر نبوده، اما با وجود خدمات ارزنده ای که ارائه کردیم، همچنین با پیگیری های بخش مالی در مبحث دریافت اعتبارات اقدامات جهادی در سال قبل انجام شده است.

وی در خصوص فعالیت دامپزشكی بیان كرد: پاسخگویی به مطالبات مردم در اسرع وقت از الزامات است و کارشناسان دامپزشکی استان ایلام، در دورافتاده ترین روستاها حضور فعال دارند و حتی در مناطقی که مورد قطعی کرونا ثبت شده است خدمات شایسته ای را عرضه کرده‌ایم.

این مقام مسئول عملکرد آزمایشگاه های دامپزشکی استان طی نیم سال اول 99 را تشریح كرد و گفت: در بخش سرولوژی دام 695 مورد آزمایش، سرولوژی طیور بالغ بر 459 مورد آزمایش، حدود 361 مورد آنالیز شیمی و 116 مورد کشت میکروبی در عرصه کنترل کیفی آزمایشگاهی را داشته ایم.

وی افزود: اقدامات دامپزشکی استان در خصوص دارو و درمان در نیم سال اول 99  به شرح زیر است: ساماندهی و احصاء آخرین وضعیت موجودی تعداد شرکت های پخش استانی فعال و غیر فعال، تهیه آمار هفتگی رصد و پایش دارو، واکسن و نهاده و جمع بندی آن و ارسال مستندات به سازمان دامپزشکی کشور، احصاء تخلفات بخش خصوصی، برگزاری جلسات مشترک با نظام دامپزشکی استان، ارزیابی عملکرد تمامی شهرستانهای استان در خصوص فعالیت در حوزه دارو درمان (خصوصی و دولتی) و امتیاز بندی آنها، به روز رسانی و تهیه آخرین فرم های کاری جهت امور نظارتی و نیز ساماندهی و به روز رسانی سامانه خدمات دارویی ( d.ivo.ir ) در استان ایلام در دستور کار قرار دارد.

دكتر پورنجف در خصوص اقدامات اداره كل دامپزشكی استان ایلام در خصوص مراقبت های دامی در مقابل انواع بیماری های دام در نیمسال نخست 99 گفت:در زمینه مراقبت بروسلوز 1684 مورد خونگیری از گاوداری های صنعتی و نیمه صنعتی استان صورت گرفت و مورد مثبتی نداشتیم.

وی ادامه داد: در خصوص خدمات مراقبت سرمی مشمشه بدین صورت بوده كه تعداد 10 مورد تست مشمشه(مالئین) صورت گرفته كه و مورد مثبتی ثبت نشد ودر خصوص پایش مراقبت سل (تست توبر کولین) در ایلام تعداد 2206 راس گاو تست شده و مورد مثبتی مشاهده نشد.

سرپرست اداره كل دامپزشكی استان ایلام در خصوص تعداد اعمال نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی این اداره كل گفت: تعداد اعمال نظارت بر بهداشت عمومی توسط کارشناسان دامپزشکی استان ایلام در 6 ماهه اول سال 99 در مجموع بیش از 38 هزار و 712 مورد بوده و این رقم مربوط به نظارت و بازدیدهای انجام شده از مراکز تهیه، فرآوری توزیع و عرضه فرآورده های خام دامی است.

وی ادامه داد: همچنین مقدار فرآورده ضبط و امحاء شده در این مدت بیش از 3613 كیلوگرم است که در این مدت 480 واحد به مراجع قضایی معرفی شده اند و همچنین 82 واحد پلمپ شده است.

دكتر پورنجف اضافه كرد: کشتار تعداد 17 هزار و 628 راس دام سبک و بیش از 2168 راس دام سنگین را آمار کشتار در شش ماهه نخست سال 99 صورت گرفته است و بیش از 1657 کیلوگرم ضبطی نیز بدلیل مشکلات بهداشتی داشته ایم.

وی ادامه داد: تعداد طیور کشتار شده در این مدت نیز حدود یك میلیون و 255 هزار و 270 قطعه بوده که از این تعداد بیش از 35 هزار و 973 قطعه ضبط شده است.

سرپرست اداره كل دامپزشكی استان ضمن اعلام اینكه طرح ساماندهی كشتار غیرمجاز به طور جدی تری پیگیری خواهد شد افزود: در خصوص كشتار غیرمجاز از فروردین سال 99 و در پی شیوع کرونا، مقابله با کشتار غیرمجاز دام و طیور را به طور جدی در سطح استان شروع کردیم.

 وی بیان داشت: تداوم برخورد با کشتار غیرمجاز دام و طیور در شش ماهه نخست سال جاری صورت گرفته و امسال  برخورد جدی با متخلفان این حوزه را در برنامه داریم و به زودی با اجرای مجدد طرح مقابله با کشتار غیرمجاز دام و طیور نظارت بر این مهم را با شدت بیشتری ادامه خواهیم داد.

او در این خصوص گفت: جلسات متعدد در این خصوص برگزار گردیده و اداره كل دامپزشكی استان ایلام با تمام ظرفیت خود و همیاری و همکاری ارگانهای ذیربط در راستای برخورد و جلوگیری از کشتار غیر مجاز در دام و طیور اقدامات لازم را به عمل خواهد آورد.

دكتر پورنجف در پایان  ضمن درخواست همیاری از هم استانی ها برای مشارکت در مقابله با کشتار غیرمجاز دام و طیور گفت: تا زمانی که این واحدها مشتری داشته باشند، برخورد با آنها نتیجه رضایت بخشی نمی‌دهد.

وی افزود: شهروندان گرامی بایستی با تغییر فرهنگ مصرف و آگاهی از خطراتی که با استفاده از محصول غیرمجاز، خود و خانواده و جامعه را در معرض آن قرار می‌دهیم،ما را در مقابله با این معضل بهداشتی یاری نمایند،مردم باید بدانند که با خرید از مراکز غیرمجاز ضمن تشویق متخلفین، خانواده خود را در معرض ابتلای به بیش از ۸۰۰ بیماری مشترک قرار می دهند.

وی در پایان ضمن توصیه به اینكه شهروندان گرامی بایستی فرآورده های خام دامی مورد نیاز خود را فقط از مراکز تحت نظر دامپزشکی و تنها با مهر دامپزشكی تهیه کنند،گفت: شهروندان گرامی بایستی در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی و كشتار غیرمجار مراتب را با شماره 1512 و یا اداره دامپزشكی شهرستان خود در میان بگذارند.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 256662
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه