• 1399/03/31 - 08:22
  • تعداد بازدید : 157
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
مدیرکل دامپزشکی استان ایلام در گفتگو با خبرگزاري ايسنا:

اگر نظارت دامپزشکی نبود چند تن فراورده‌ی گوشتی فاسد سر سفره مردم می‌رفت؟

مدیرکل دامپزشکی استان ایلام با بیان اینکه در سال گذشته نظارت‌های دامپزشکی حدود ۸۹ هزار قطعه طیور و بیش از ۳ تن انواع فراورده‌های گوشتی آلوده ضبط و معدوم شده ، گفت: اگر این نظارت‌ها نبود این میزان گوشت سر سفره مردم می‌رفت.

دکتر «وهاب پیرانی» با حضور در ایسنا، اظهار کرد: استان ایلام از دیرباز یک استان دامپروری بوده و موقعیت استان با توجه وضعیت آب و هوا، مراتع وسیع و جنگل‌ها و وجود دو اقلیم متفاوت شرایط لازم را برای این شغل ایجاد کرده است.
وی با بیان اینکه حدود ۲.۷ میلیون واحد دامی در استان داریم و ارزش سرمایه دامی ما بیش از ۳ هزار میلیارد تومان است، گفت: سالیانه حدود ۱۷۰ هزار تن فراورده‌های دامی به ارزش بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان تولید می‌شود.
مدیرکل دامپزشکی استان ایلام تصریح کرد: وظیفه دامپزشکی تامین بهداشت دام و پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دامی و بیماریهای مشترک بین انسان و دام و حفظ و حراست از این سرمایه ارزشمند و تامین امنیت غذایی است و اداره کل دامپزشکی از طریق شبکه گسترده‌ای که در سطح استان دارد و با همکاری بخش خصوصی مسائل بهداشتی همه جمعیت دامی را پوشش می‌دهد.
پیرانی ادامه داد: در طول سال حدود بیش از ۲۰ برنامه مختلف شامل واکسیناسیون‌ها علیه بیماری های مختلف، پایش و مراقبت از بیماری ها با استفاده از سامانه‌های جی. آی. اس دام ،طیور و آبزیان و شبکه گسترده ادارات فنی در جریان بروز بیماری‌ها قرار می‌گیریم و بیماری‌ها را رصد و پایش وکانون یابی نموده و برای مقابله با بیماری‌ها برنامه‌ریزی می‌کنیم.
وی تصریح کرد: در سال ۱۳۹۸ نزدیک ۸ میلیون نوبت سر واکسیناسیون برعلیه بیماریهای دامی و مشترک انجام شده که بیش از ۸۵ درصد آن رایگان بوده است و با هدف واکسیناسیون علیه بیماری‌های مختلف و ایمن سازی جمعیت دامی ، واکسن ونهاده‌ها را تامین و  برای مقابله و پیشگیری از بیماری‌های دامی مانند تب برفکی ، پی‌. پی. آر، لمپی اسکین و بیماری‌های مشترکی مانندبروسلوز ، هاری، آبله  و شاربن در اختیار دامداران قرار می‌دهیم و واکسیناسیون انجام می‌گیرد.
مدیرکل دامپزشکی استان ایلام تصریح کرد: در مورد بروسلوز در طی ۵ تا ۶ سال اخیر کارهای بسیار مهمی با همکاری دانشگاه علوم پزشکی انجام شده چون این بیماری از طریق تماس با دام آلوده و مصرف فراورده های دامی آلوده به انسان  منتقل می‌شود، بنابراین به دنبال ایمن کردن دام ها هستیم و برنامه‌ای هدفمند را شامل واکسیناسیون، کارهای ترویجی و شناسایی کانون‌های بیماری و آموزش دامداران را اجرا کردیم که در نتیجه این فعالیت‌ها، برابر اعلام دانشگاه علوم پزشکی ۵۰ در صد کانون‌های این بیماری کاهش پیدا کرده است.
پیرانی ادامه داد: استان ما  سالیانه میزبان  حدود ۵۰۰ هزار تا ۱ میلیون راس دام عشایر کوچرو استانهای همجوار  است که این امر خطراتی را هم به دنبال دارد .البته تمهیدات و فعالیت‌های بهداشتی و قرنطینه ای  لازم برای پیشگیری ازسرایت بیماریها به جمعیت دامی استان به خوبی انجام میشود و مجموعه این اقدامات باعث شده که در سالهای اخیر بخوبی  از اپیدمی بیماریهایی مانند تب برفکی و آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان ، ppr و VHS جلوگیری شده و کانونی نداشته‌ایم یا کانون‌ها بسیار محدود باشد .
وی گفت: علاوه بر این موردی از  بیماری تب کریمه کنگو  در استان در سالهای اخیر مشاهده نشده و اقدامات دامپزشکی در زمینه پیشگیری و ریشه کنی بیماری ها موثر بوده است.
مدیرکل دامپزشکی استان ایلام درباره کارهای انجام گرفته در تامین سلامت فروارده‌های دامی هم گفت: سال گذشته ۸۷ هزار بازدید از قصابی ها، کشتارگاه‌ها، سردخانه‌ها، مراکز عرضه مواد پروتئینی ، فروشگاه‌های بزرگ صورت گرفته که در این میان حدود ۱۹۱۰ مورد غیربهداشتی مشاهد شد که ۳۷۳ پرونده برای افراد متخلف تشکیل و تحویل مراجع قضایی شد.
پیرانی از پلمپ ۵۷ مورد خبر داد و تصریح کرد:  بیش از ۱۰ تن انواع فراورده‌های آلوده و تاریخ مصرف گذشته شامل گوشت قرمز، گوشت سفید، تخم مرغ و سایر فروارده‌های دامی جمع آوری و با دستور مقام قضایی معدوم و امحاء شد.

مبارزه با کشتار غیرمجاز در گرو فعالیت منظم و مستمر کشتارگاه است


وی نظارت بر کشتارگاه‌های دام و طیور را از دیگر فعالیت‌های دامپزشکی عنوان کرد و گفت: سال گذشته بیش از ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار قطعه طیور تحت نظارت دامپزشکی استان در کشتارگاههای استان کشتار شده و  حدود ۸۹ هزار قطعه طیور غیر قابل مصرف در این نظارت‌ها ، ضبطو معدوم  شده است.

مدیرکل دامپزشکی استان ایلام ادامه داد:در کشتارگاه‌های دام هم بر کشتار ۲۸ هزار راس دام سبک و سنگین در ۱۱ کشتارگاه تحت نظارت شامل ۱ کشتارگاه صنعتی و ۱۰ کشتارگاه سنتی نظارت بهداشتی دامپزشکی اعمال  گردیده  و در این نظارت‌ها بیش از ۳ تن انواع فراورده‌های گوشتی آلوده ضبط و معدوم شد.
پیرانی با تاکید بر اینکه  کشتار غیرمجاز دام در استان متاسفانه و به اشتباه  به عنوان یک فرهنگ جا افتاده است که واقعا خطری برای سلامت آحاد جامعه است، تصریح کرد: برابر اعلام سازمان بهداشت جهانی  بیش از ۱۶۰۰ عامل بیماری‌زا داریم که ۸۳۰ عامل از دام به انسان سرایت می‌کند، حدود ۹۰ درصد آلودگی های انگلی از  دام به انسان سرایت می‌کند.
وی گفت: حدود ۶۰ درصد از بیماری‌های نوپدید از جمله سارس، آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان و کرونا و تب کریمه و کنگواز طریق دام منتقل می‌شوند.
مدیرکل دامپزشکی استان ایلام با بیان اینکه در زمینه مقابله با کشتار غیرمجاز در برخی از شهرستان‌ها به نتیجه دلخواه خود نرسیده‌ایم، تصریح کرد: مثلا در شباب موفق بوده‌ایم اما در حاشیه شهر ایلام وضعیت متفاوت است، در اردیبهشت با حمایت  قاطع استاندارمحترم ومجموعه استانداری و فرمانداری ایلام   و دادستان محترم  و نیروی انتظامی و  مرکز بهداشت طرحی برای ساماندهی کشتار غیرمجاز و هدایت کشتارها به کشتارگاه انجام شد و هم کار ترویجی و هم برخورد قضایی شد و کشتار هم تا حدودی ساماندهی شد اما متاسفانه کشتارگاه به دلایلی یک هفته تعطیل و کار ما ابتر ماند.
وی گفت: وقتی کشتارگاه تعطیل می‌شود ما به نقطه صفر برمی‌گردیم که امیدواریم با پای کار آمدن کشتارگاه و حمایت دستگاههای ذیربط  این معضل بهداشتی  به طور   اساسی  و ریشه ای رفع شود.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 252980
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه