• 1399/05/20 - 10:22
  • تعداد بازدید : 301
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

عملكرد اداره كل دامپزشكی استان ایلام در 4 ماهه نخست سال 99

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان ایلام، دکتر پیرانی مدیرکل دامپزشکی استان به تشریح عملکرد این اداره کل در 4 ماهه نخست سال جاری پرداخت.

دكنر پیرانی در این خصوص گفت: ارزش سرمایه دامی استان شامل دام ، تأسیسات و تجهیزات بیش از 3500 میلیارد تومان بوده و سالیانه بیش از 170 هزار تن انواع فرآورده های خام دامی به ارزش حدود 2500 میلیارد تومان در استان تولید می شود.

وی افزود: وظیفه دامپزشكی حفظ و حراست از این سرمایه دامی ، تأمین بهداشت دام و كنترل و پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دامی و مشترك بین انسان و دام و تأمین بهداشت فرآورده های خام دامی و نهایتاً تأمین سلامت و امنیت غذایی جامعه است.

مدیر كل دامپزشكی استان ایلام در خصوص بیماری های مشترك بین دام و انسان افزود: برابر اعلام سازمان بهداشت جهانی (WHO) از میان 1709 عامل بیماریزا و عفونی برای انسان ، كه تاكنون شناخته شده اند ، 832 عامل بین انسان و دام مشترك بوده و از طریق دام بیمار یا مصرف فرآورده های آلوده به انسان منتقل می شوند . همچنین بیش از 90% آلودگیهای انگلی در انسان منشاء دامی داشته و بیش از 60 % بیماریهای نوپدید و بازپدید نیز مشترك بین انسان و دام بوده و از دام به انسان سرایت پیدا می كنند.

وی اضافه كرد:  در استان سالیانه بین 6 تا 7 میلیون نوبت سردام بر علیه انواع بیماریهای دامی و بیماریهای مشترك بین انسان و دام به صورت رایگان واكسینه می شوند.

دكتر پیرانی با اشاره به رایگان بودن فرایند واكسیناسیون دامپزشكی اظهار كرد: ارزش ریالی نهاده های رایگان مصرفی در استان شامل واكسنها و فرآورده های بیولوژیك اختصاص یافته برای مایه كوبی و تستهای تشخیصی دام و طیور و آبزیان در طول یكسال گذشته بیش از 50 میلیارد ریال بوده است.

مدیر كل دامپزشكی استان ایلام با تاكید بر گشترده بودن فعالیتهای دامپزشكی بیان داشت:  این اداره كل با تكیه بر شبكه گسترده واحدهای فنی و اداری در اقصی نقاط استان ( 20واحد فنی و اداری ) و بهره مندی از  نیروی متخصص و متبحر و امكانات و تجهیزات مدرن و روز دنیا و با دارا بودن یكی از پیشرفته ترین آزمایشگاههای سطح كشور ( كه فعالیتهای مربوط به تشخیص بیماریهای دام ، طیور و آبزیان و زنبور عسل و همچنین تشخیص آلودگیها و تقلبات خوراك دام ، انواع گوشت و شیر و آنالیز خوراك دام در آن انجام می شود ) و با اجرای برنامه های كنترلی ، پیشگیرانه ، مبارزه و پایش و مراقبت از بیماریهای دام طیور ، آبزیان و ... و انجام اقدامات بهداشتی و قرنطینه ای در خصوص دام و فرآورده های خام دامی و واكنش سریع در برابر اپیدمیهای بیماریهای دام ، طیور و آبزیان نقش بی بدیلی در حفظ و حراست از سرمایه دامی بیش از 25 هزار خانوار بهره بردار در سطح استان ، تأمین بهداشت دام و كنترل بیماریهای مشترك بین انسان و دام ، افزایش تولید محصولات دامی و تأمین امنیت غذایی آحاد جامعه و تثبیت اشتغال موجود در این بخش داشته است.

وی افزود:  فقط در حوزه پیشگیری ، كنترل و مبارزه با بیماریهای دامی سالانه حدود 24 فعالیت  و عملیات مختلف شامل مایه كوبی دام  بر علیه بیماریهای دامی و بیماریهای مشترك ، سمپاشی و تستهای تشخیصی بروسلوز ، مشمشه و سل و پایش و مراقبت  بیماریها صورت می گیرد.

دكتر پیرانی در تشریح وظایف دیگر دامپزشكی، نظارت بهداشتی بر کارخانجات تولید خوراک دام، كشتارگاه ها و مراکز بسته بندی گوشت، نظارت بر تهیه و توزیع واکسن و مراکز مایه کوبی بخش‌خصوصی، داروخانه‌ها، شرکت های دارویی، همکاری با دستگاه‌های ذیربط در خصوص جلوگیری از قاچاق دام و فرآورده های بیولوژیک دامی، نظارت بهداشتی بر واحدهای دامداری صنعتی و نیمه صنعتی، استقرار قرنطینه مرزی و نظارت بهداشتی بر صادرات و واردات و ترانزیت فرآورده‌های خام دامی، نظارت بهداشتی و قرنطینه ای بر نقل و انتقال دام و فرآورده های خام دامی، همکاری با وزارت بهداشت برای مبارزه با بیماری های مشترک بین انسان و دام را نام برد .

این مقام مسئول در مورد عملكرد بخش مبارزه با بیماری های دامی و مشترك بین انسان و دام در چهار ماهه اول سالجاری  بیان داشت: تعداد 2میلیون و 801 هزار و 780 نوبت سر واکسیناسیون دام های كوچك و بزرگ بر علیه بیماری های مشترک  بین انسان و دام و بیماری های واگیردار دامی توسط بخش دولتی و خصوصی انجام شده است .

وی افزود: با اقدامات انجام شده در زمینه پیشگیری، مبارزه، پایش و مراقبت بیماریهای دامی خوشبختانه در ۴ ماهه اول سال جاری، هیچ گونه اپیدمی بیماری های دامی در جمعیت دام، طیور و آبزیان سطح استان مشاهده نشده و تعداد کانون های بیماریهای واگیر دار محدود بوده است.

دكتر پیرانی در مورد عملكرد بخش نظارت بر فراورده های خام دامی در 4 ماهه نخست سال جاری تشریح كرد:  26هزار و 673 مورد بازدید از مراکز تولید، توزیع، نگهداری و عرضه فرآورده های خام دامی توسط بازرسین بهداشتی دامپزشکی صورت گرفته و ۲۱۲۳ کیلوگرم انواع فرآورده های فاسد، آلوده و تاریخ مصرف گذشته ضبط و معدوم شده است.

وی اضافه كرد: در این مدت 459 واحد متخلف به مراجع قضایی معرفی شده اند و همچنین 69 واحد با حکم مرجع محترم قضایی و همکاری اداره اماکن پلمپ شده است.

 مدیر كل دامپزشكی ایلام با تاكید بر اهمیت كشتار تحت نظارت دامپزشكی در كشتارگاه ها عنوان داشت: در همین مدت تعداد 13 هزار و 703 راس دام سبک و سنگین در کشتارگاه ها و تحت نظارت دامپزشکی کشتار شده و ۱۱۱۲ کیلوگرم انواع فراورده های غیر بهداشتی و غیرقابل مصرف ضبط و معدوم شده است

وی افزود: در همین مدت نیز حدود 974 هزار و 300 قطعه طیور گوشتی در کشتارگاه‌های استان کشتار شده است که از این تعداد بیش از 25 هزار و 455 قطعه طیور غیربهداشتی توسط بازرسین بهداشتی مستقر در كشتارگاه ضبط و معدوم شده است.

دكتر پیرانی با اشاره به افزایش 5 درصدی جوجه ریزی در 4 ماهه اول سال 99 نسبت به مدت مشابه سال گذشته عنوان كرد: تعداد جوجه ریزی در 4 ماهه نخست امسال 6 میلیون و 977 هزار و 922 قطعه بوده است، و نظارت بهداشتی بر پرورش جوجه گوشتی شامل نظارت قبل، حین و پس از پرورش می باشد

وی در مورد انجام فاز دوم واكسیناسیون طیور بومی علیه بیماری نیوكاسل در چهار ماهه نخست سال ۹۹ توسط اكیپ های واكسیناسیون دامپزشكی گفت :در ۳۸۶ روستای استان ایلام بیش از ۴۶۷ هزار قطعه طیور بومی، علیه بیماری نیوکاسل واکسینه شدند، که این عملیات نقش مهمی در جلوگیری از تلفات طیور بومی و حفظ سرمایه دامی دامداران دارد.

مدیر كل دامپزشكی ایلام در مورد نظارت بر دامهای کشتاری در عید قربان بیان داشت : در تمام شهرستان های استان، 27 اكیپ نظارتی كه شامل روحانیون ناظر ذبح شرعی، دامپزشكان و بازرسان بهداشتی كشتارگاه بودند بر شرعی بودن و بهداشتی بودن ذبح در كشتارگاه های استان، نظارت نمودند كه در این بازدید ها جمعا 578 راس دام زنده شامل 453 راس گوسفند، 124 راس بز و 1 راس گاو بازرسی شده است كه در این تعداد دام بازرسی شده ، وزن لاشه ضبط شده 18 كیلوگرم بوده است.

در پایان دكتر پیرانی  با بیان اینكه فصل تابستان فصل فعالیت کنه ها و شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو است و این بیماری ویروسی به راحتی از طریق گزش انسان توسط کنه و تماس با دام یا گوشت آلوده به انسان منتقل می شود، افزود: توصیه ام به مردم این است که گوشت مورد نیاز خود را از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی تهیه و گوشت خریداری شده را حداقل ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری و سپس مصرف نمایند

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 254630
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه