دوره آموزشی احکام و مقررات ذبح شرعی در دهلران برگزار شد
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان ایلام ،دوره آموزشی احکام و مقررات ذبح شرعی ویژه سلاخان و قصابان، با محوریت الزامات شرعی و بهداشتی ذبح دام، به همت اداره دامپزشکی شهرستان دهلران برگزار شد. در ابتدای این دوره، روحاله کرمی، رئیس اداره دامپزشکی شهرستان دهلران، با تأکید بر اهمیت رعایت موازین بهداشتی و شرعی در فرآیند کشتار دام، اظهار داشت: کشتار دام در کشتارگاههای مجاز علاوه بر تأمین سلامت عمومی، موجب اطمینان از حلیت و کیفیت گوشت مصرفی شهروندان میشود و دامپزشکی با نظارتهای بهداشتی و شرعی مستمر در تمامی مراحل کشتار نقش تعیینکنندهای در جلوگیری از بروز بیماریهای مشترک بین انسان و دام دارد. وی هدف از برگزاری این دوره را ارتقای دانش و آگاهی عوامل اجرایی کشتارگاه در زمینه ضوابط فقهی و اصول بهداشتی دانست و افزود: رعایت دقیق مقررات موجود، سلامت مصرفکنندگان را تضمین میکند و وظیفه ماست که با آموزش مستمر، سطح عملکرد شاغلان در این حوزه را ارتقاء دهیم. در ادامه، حجتالاسلام والمسلمین محمدی، ناظر شرعی کشتارگاه دهلران، به بیان احکام شرعی مرتبط با ذبح دام پرداخت و ضمن تشریح شرایط شرعی ذبح اسلامی گفت: مطابق مبانی فقهی، رعایت شرایطی چون جهت قبله، ذکر نام خدا، سلامت ابزار ذبح و قصد قربت در هنگام ذبح از اصول غیرقابل اغماض در فرآیند شرعی کشتار دام بوده و بیتوجهی به این موارد میتواند باعث بطلان ذبح و حرمت مصرف گوشت شود. وی با اشاره به اهمیت آموزش تخصصی برای سلاخان و ذابحان افزود: هدف از این دورهها پیشگیری از بروز خطا در اجرای احکام شرعی و تضمین صحت شرعی گوشت مصرفی مردم است. در جریان این برنامه آموزشی، جمعی از سلاخان و قصابان حاضر با طرح برخی مسائل و مشکلات موجود خواستار رسیدگی به نواقص و بهبود زیرساختها شدند. در پایان، رئیس اداره دامپزشکی شهرستان ضمن قدردانی از مشارکت فعال شرکتکنندگان، بر استمرار نظارتهای دقیق بهداشتی و شرعی در کشتارگاه تأکید کرد و گفت: از عموم شهروندان درخواست میشود گوشت مورد نیاز خود را تنها از مراکز مجاز تهیه وتوجه داشته باشند که وجود برچسب و مهر دامپزشکی بر روی لاشههای گوشت، نشاندهنده تأیید سلامت و حلیت آن است.
نظر دهید