گزارشی از رصد انگل لینگواتولا سراتا در دامهای کوچک و بزرگ استان ایلام
دکتر محمد حسین ابراهیمپور رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی اداره کل دامپزشکی استان ایلام اظهار کرد: با توجه به اهمیت و ضرورت بهداشتی مصرف گوشت و فراوردههای گوشتی، فرهنگ سازی در زمینه استفاده از گوشت سالم در بین مردم جامعه ضروری است.
وی بیان کرد: متأسفانه در برخی موارد، به دلیل ذائقه خاص و علاقمندی بعضی افراد به مصرف قسمتهای حرام و ضایعات گوشتی دامهای کشتاری، که باعث انتقال بیماری به ویژه بیماریهای مشترک بین انسان و دام شده که در این راستا بیماریهای انگلی از جمله لینگواتولازیس (پنتاستومیازیس) از اهمیت خاصی برخوردار هستند.
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی اداره کل دامپزشکی استان ایلام بیان کرد: بر اساس نتایج حاصل از پژوهش انجام شده در دانشگاه علوم پزشکی ایلام از طرحهای اولویت دار اداره کل دامپزشکی استان ایلام در سال ۱۴۰۱-۱۴۰۰ با عنوان مطالعه شیوع و شناسایی خصوصیات مولکولی انگل لینگواتولا سراتا در غدد مزانتریک دامهای کشتاری (گوسفند، بز و گاو) در کشتارگاههای استان ایلام، از مجموع ۸۱۰ نمونه، تعداد ۱۲ نمونه گوسفند (۵/۲۲%) و ۲ نمونه بز (۲%) آلوده به نوچه لینگواتولا سراتا تشخیص داده شد.
وی افزود: در گاو هیچ نمونه مثبتی یافت نشد. میزان شیوع آلودگی در مجموع گوسفند و بز ۶۶/۱٪ برآورد شد.
وی ادامه داد: با توجه به خطر انتقال عفونت به انسان، تهدیدی برای بهداشت عمومی نیز محسوب میشود. این مطالعه دارای اهمیت بهداشتی و محیطی است زیرا بیماری خاستگاه حیوانی دارد و محیط پیرامون انسان را آلوده میسازد.
دکتر ابراهیم پور بیان کرد: این اطلاعات دلیلی بر اهمیت کنترل همه گیر شناسانه و پیشگیری در بخشهای دامپزشکی و پزشکی میباشد. لذا توصیه میگردد به منظور پیشگیری از ابتلای به این گونه از بیماریها، مردم با رعایت دستور العمل های بهداشتی دامپزشکی و بهداشت گوشت و فراوردههای دامی از مصرف موارد منع شده و گوشتهای حاصل از کشتارهای غیر مجاز امتناع بورزند و گوشت مورد نیاز خود را از قصابیها و مراکز بهداشتی مورد تایید و با برچسب دامپزشکی تهیه کنند.
نظر دهید